Wat doet een headhunters bureau?

Wat doet een headhunters bureau nu juist? Kort samengevat: Een headhunter bureau zorgt ervoor dat een specifieke functie in een bedrijf ingevuld geraakt door de juiste persoon: Een persoon die niet alleen de juiste ervaring en competenties bezit, maar ook in het bedrijf past.

Een headhunters bureau gaat actief op zoek naar juiste profielen om deze te kunnen voorstellen aan bedrijven met een vacature. Een headhunter bureau heeft dus 2 grote voordelen tegenover de traditionele invullen van vacatures:

1. Snelheid van recrutering
Recrutering door headhunters gebeurt meestal veel sneller, aangezien een headhunters bureau reeds beschikt over een grote database van mogelijke kandidaten.

2. Kwaliteit van recrutering
Iedere kandidaat die voorgesteld wordt door een headhunter bureau is erg zorgvuldig gescreend. Daardoor worden de eigenschappen van kandidaat uitgebreid in kaart gebracht, en wordt zorgvuldig nagegaan of deze kandidaat overeenkomt met de eigenschappen van de functie zoals doorgegeven door de klant. Verschillende vacatures omtrent headhunting worden dan ook niet online geplaatst, dit door de gevoeligheid binnen uw bedrijf. Frederick De Sloover en/of Kris Deroo zijn dan ook uw contact om samen deze headhunting opdracht te bespreken.

U hebt een headhunters vacature die ingevuld moet worden?

Als u een vacature hebt die ingevuld dient te worden door middel van headhunting, aarzel niet om ons te contacteren. Samen met u bespreken we dan de in te vullen functie, en welk type kandidaat het meest geschikt zou zijn voor deze functie.

At Accumen headhunting, we strive to provide high calibre, cost effective business solutions that meet market demands, tailoring these services to suit the precise requirements of our individual clients. We pride ourselves finding and delivering the searched candidate in the formula you want!

Interessante headhunters artikels

Marketing Recruitment
Marketing recruitment zorgt ervoor dat de goede marketing medewerker gelinkt wordt aan de job. Daarbij is het belangrijk dat de specificaties van de functie goed zijn overlegd, zodat deze kunnen gekoppeld worden aan het profiel van de kandidaat.

Marketing medewerker
De troeven van een goede marketing medewerker zijn erg divers, en sterk afhankelijk van de specificaties van de functie. Daarom is het belangrijk deze specificaties goed in kaart te brengen.